lieve thienpont

lieve_thienpont

Lieve Thienpont zal op vrijdag 29 januari na de voorstelling van Euthanasie met Barbara en Stefanie in gesprek gaan met performer en filosoof Peter Aers.

Lieve Thienpont, psychiater en psychotherapeute, zoekt al vele jaren niet aflatend naar wegen om mensen met ondraaglijk en perspectiefloos lijden te helpen bij het sterven. De Euthanasiewet biedt daarbij mogelijkheden voor mensen voor mensen met een psychiatrische problematiek. Vanuit een diepmenselijke betrokkenheid hanteert Lieve in haar werk sleutelbegrippen als hoop, procesmatig en in verbinding. Zij laat zich daarbij met geduld en respect gidsen door de patiënt.

Het is voor Lieve Thienpont van het grootste belang dat patiënten de spreekkamer verlaten met een nieuwe sprankel hoop, zij het (nog) niet op een beter leven, dan toch op een menswaardige dood …

Lieve Thienpont is LEIFarts en voorzitter van vzw Vonkel, een luisterend inloophuis in Gent, waar goed opgeleide vrijwilligers informatie en documentatie geven over sterven, dood en rouw. Sinds de oprichting van ULteam, Uitklaring Levenseindevragen-team (2012), werkt zij als consulent-psychiater in de verschillende consultatiecentra in Wemmel, Brugge en binnenkort ook in Gent.

(Bron: http://www.vonkeleenluisterendhuis.be/libera-me)

www.vonkeleenluisterendhuis.be

www.leif.be

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: